Inulina este obținută din rădăcina de cicoare si conține 95% fibre solubile.
Inulina - descriere şi recomandări
Inulina este o poliglucida omogena de origine vegetala care incetineste rata digestiva si absortia intestinala si scade rata de utilizare a caloriilor din sursele de hrana.
Inulina este obținută din rădăcina de cicoare, conține 95% fibre solubile și este indicata pentru reducerea poftei de mâncare.
Inulina este sățioasa, hipocalorica, reduce colesterolul seric, trigliceridele și glicemia, mărește absorbția mineralelor în organism, ajutând și la sănătatea oaselor printr-o mai bună absorbție a calciului.
Imbunătățește digestia, combate constipația, încetinește absorbția intestinală ajutând astfel la controlul greutății, restabilește flora normală intestinală, stimulează creșterea bacteriei bifidobacterium și reduce bacteriile dăunătoare în intestinul gros, ajutând astfel la sănătatea sistemului digestiv.
Imbunătățește toleranța alimentelor si funcționarea sistemului imunitar, reducand toxinele din ficat.
După administrarea de inulină, nivelul glicemiei din sânge rămâne nemodificat.
Inulina se prezintă sub formă de pudră, cu gust neutru, ușor dulce, care se dizolvă foarte ușor.
Alte informatii utile gasiti aici.
Inulina - mod de administrare
Se administrează câte 5 g, de 3 ori pe zi, amestecat cu apă sau alte lichide (ceai, cafea, sucuri, lapte etc) sau în alimente ca iaurtul, supe, budincă etc .
Poate fi folosita și ca înlocuitor de zahăr, având 10% din puterea de îndulcire a zahărului. O linguriță, care se găsește în ambalaj, rasă, conține 1 g de produs.
Compoziţie (g/porție - 5 g):
Carbohidrați 4,85
din care
fibre dietetice - inulină 4,5
simpli digerabili 0,35
Proteine 0
Grăsimi 0
Valoare energetică (5 g): 6 Kcal (25 KJ)